Ans en Bert van Diest en Anique en Yindee van Wanrooij

Over ons

Rond 1970 begonnen Bert en Maria van Diest, de ouders van Ans en Bert, met manegeactiviteiten omdat Ans en Bert jr. liever wilden werken met paarden dan op de boerderij. Het motto was toen om paardrijden voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken, een motto wat ze nu nog steeds proberen vast te houden. Het rijden gebeurde in de winter in een grote tent, waarbij de steunpalen in de lessen werden gebruikt om slalom te rijden.

Rijhallen

In 1982 werd er een rijhal gebouwd, zodat er in een binnenhal gelest kon worden. Enkele jaren later bleek één rijhal niet voldoende en werd er een tweede rijhal aan de eerste gebouwd. In deze twee hallen worden nu nog steeds de lessen gegeven.

Ans en Bert

Ans en Bert hebben allebei hun ORUN niveau 4 Allround opleiding tot instructeur afgerond, het hoogst haalbare diploma tot instructeur paardensport in dressuur en springen.

Daarnaast hebben ze zeer verdienstelijk gedressuurd tot de hoogste landelijke klasse Z2 en gesprongen tot de hoogste landelijke klasse ZZ met meerdere paarden.

Tegenwoordig is Ans vooral achter de schermen bezig met de administratie en zakelijke kant van de manege. Bert geeft nog les en werkt in de stallen en op het terrein.

Opgegroeid tussen de paarden

Anique en Yindee zijn opgegroeid op de manege tussen de paarden. Ook Anique heeft haar ORUN niveau 4 Allround behaald. Daarnaast heeft ze dressuur gereden tot de nationale klasse ZZ Zwaar en heeft ze tijdens haar ponytijd deelgenomen aan het EK voor pony’s. Ze geeft veel les en regelt de administratie van de lessen. Ook organiseert ze de wedstrijden.

Yindee heeft haar ORUN niveau 2 Allround behaald en is zeer verdienstelijk in het springen tot nationaal niveau 1.40m. Tijdens haar ponytijd heeft ze meerdere pony’s naar het Z springen gereden en heeft ze zelfs gedressuurd tot en met de klasse Z. Bij de paarden heeft ze vele fokproducten van de manege tot Z niveau gereden.

Anique en Yindee hebben naast de ORUN opleiding bovendien alletwee een universitaire opleiding gedaan. Anique is afgestudeerd in Bedrijfscommunicatie en Digitale Media en Yindee in de de Communicatie en Informatiewetenschappen.